РЕМОНТИРемонт на счупена Уиндсърф дъска
След неуспяшно приводняване на скокче, трикче или просто човка, резултата е много често счупена дъска. Това е напълно нормално и не е болка за умиране. Ето как аз решавам този проблем:
Винаги си нося материали за бърз ремонт. Това са "слънчево лепило" , "пластелин за ремонт на дъски" , алуминиево тиксо, дък тейп, шкурка.
Когато съм на спота и счупя дъската, излизам и с най-подходящото от гореизброените средства я ремонтирам. След половин час пак съм във водата. Това го правя през целия сезон. Зимата вече е  време за истинския ремонт и подготвяне на дъската за новия сезон.
Зашкурвате и почиствате от отчупени парченца мястото което ще ремонтирате.
Почиствате мястото със спирт.
Ако е нужно и има възможност, облепете участъците които не желаете да "оклепате" със хартиено тиксо.
Намажете участъка с Епоксидна смола.
Наложете в-у смолата Стъкломат. Може да е цяло парче плат или рогозка. Може да използвате и само влакна от плата които да налепите за да не утежнявате допълнително дъската. Това зависи от вида на счупването което ремонтирате.
Намажете отново със смолата и оставете да изсъхне.


След като изсъхне добре, изшкурете грубо.

Следва Китване с полиестърен кит, шкурене, пак китване и пак шкурене докато е необходимо или в зависимост от претенциите които имате за визията на дъската. Ако прецените, че пак ще я счупите и, че пак ще я ремонтирате, не е нужно да и се оглеждате много.

Следва боядисване. Аз пръскам със спрей. Избирам най-близкия по цвят. Може и да си поръчате боя, но ми се струва прекалено а и оскъпява ремонта.
Жълтото е ужасен цвят. много трудно покрива. Това на горната снимка е шеста ръка. Продължавам да пръскам докато покрие напълно. После, махате ветници, тиксо и с финна водна шкурка заглаждате ръба на боядисаното и матирате ако желаете боята, за да стане по-близко до старата боя.